Nederlands kampioen junioren 500 meter

Admin/ februari 4, 2019/ Uncategorized/ 0 comments

Afgelopen weekend ben ik Groningen Nederlands kampioen junioren geworden op de 500 meter. Ik reed 39,07 en dat was ook een baanrecord voor junioren!

Later die middag reed ik ook de 1500 meter. Dit is normaal gesproken niet mijn beste afstand, maar ik wilde ook op deze afstand graag laten zien wat ik kan en ik had niks te verliezen. Ik reed 2.03,65 wat voor mij en gezien de omstandigheden een goede tijd was. Na een diskwalificatie van een van de grote kanshebbers op deze afstand mocht ik onverwachts het brons in ontvangst nemen.

Zondag werd ik ook derde op de 1000 meter. Ik reed een redelijke race in 1.18,38, maar ik moest veel toegeven op de winnares Michelle de Jong (1.17,50) en verloor vooral veel tijd in de laatste ronde. 

Ik kijk terug op een geslaagd weekend met goede resultaten. Ik hoop dat ik hier een mooi vervolg aan kan geven in Italiƫ. Aankomend weekend (9 en 10 Februari) rij ik daar de World Cup finale voor junioren en die week daarna (15-17 Februari) is het WK junioren op dezelfde baan.

Voor alle uitslagen: https://www.schaatsen.nl/kalender/2019/2/nk-junioren-a-b-c-allround-afstanden-mass-start/#!#uitslagen

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*