Overstap naar Team IKO en een valpartij met skeeleren

Admin/ juni 23, 2019/ Uncategorized/ 0 comments

Hoewel in oktober pas de eerste wedstrijden op het programma staan, zijn de voorbereidingen op seizoen 2019/2020 alweer een tijdje in volle gang! Na een korte rustperiode waarin ik me wat meer bezig kon houden met mijn studie, begonnen in mei de trainingen weer. De komende seizoenen schaats ik bij een andere ploeg dan voorheen. Ik heb me aangesloten bij schaatsteam IKO, onder leiding van Erwin en Martin ten Hove. Na 6 jaar bij het gewest Friesland te hebben geschaatst vond ik dat ik klaar was voor een volgende stap. Dit bevalt tot nu toe erg goed! Het is leuk en leerzaam om dagelijks te trainen met grote kampioenen in deze ploeg.

Een week nadat we weer officieel begonnen waren met trainen kreeg ik een behoorlijke tegenslag te verwerken. Ik kwam ten val tijdens een skeelertraining en daarbij brak ik mijn kaak aan beide kanten. Ook braken er stukken van meerdere tanden af. Ondertussen kan ik zeggen dat het herstel erg goed gaat. De beweeglijkheid van mijn kaak is nog niet optimaal, maar ik kan wel gewoon eten en, tot mijn grote plezier, ook alle trainingen weer meedoen. Vanaf deze week zijn we zelfs weer aan het schaatsen op het zomerijs in Thialf! Gelukkig gaat dat me beter af dan skeeleren 😉

Tot snel!

Femke

Meer informatie over de valpartij en de gevolgen daarvan in deze ‘IKO stories’!  https://www.youtube.com/watch?v=F_brBiDvkbI

https://www.nu.nl/schaatsen/5860923/sprinttalent-femke-beuling-stapt-over-naar-schaatsploeg-ter-mors.html

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*