Wereldkampioen 500 meter en teamsprint!

Admin/ februari 20, 2019/ Uncategorized/ 0 comments

© Foto Freddy Schinkel

Twee weken geleden vertrokken we met 10 schaatsers naar Italië voor de World Cup finale en het WK voor junioren. 

Bij de World Cup finale reed ik alleen de 500 meter. Dit was vooral ter voorbereiding op het WK van de week erna. Ik reed een goede rit en won met een tijd van 38,95!

De vrijdag daarna begon het WK afstanden met de 500 meter. Na een opening van 10,80 reed ik tot mijn eigen verbazing een persoonlijk record van 38,38! De weersomstandigheden waren erg goed, maar ik had niet gedacht zo’n snelle tijd te kunnen rijden op een buitenbaan. Het was de snelste tijd ooit gereden op deze ijsbaan. Ook in de ritten die na mij nog volgden was er niemand sneller en zo werd ik wereldkampioen op deze afstand!

Een dag later stond ik aan de start van de 1000 meter. Dit liep helaas uit tot een teleurstelling. Wat een dag eerder op de 500 meter wel lukte, lukte op de 1000 meter niet. Ik reed 1.19,8 en kwam daarmee niet verder dan een zesde plaats.

Op de slotdag van het toernooi reed ik samen met Femke Kok en Michelle de Jong de teamsprint. We waren de grote favoriet op dit onderdeel en wisten dit ook waar te maken! We wonnen in 1.31,72 en waren daarmee ruim sneller dan Rusland en Noorwegen.

Nu is het seizoen voor mij nagenoeg afgelopen. Ik zal nog wel doortrainen richting de Zilveren Bal, een sprinttoernooi dat op 15 maart wordt gehouden in Leeuwarden. Daarna volgt een rustperiode voordat ik weer begin met de voorbereiding op het nieuwe seizoen!

Liefs,

Femke

TRENTO, ITALY – FEBRUARY 15: (L-R) Femke Kok, Femke Beuling and Michelle de Jong of Netherlands pose in the Junior Ladies 500m medal ceremony during day 1 of the ISU World Junior Speed Skating Championships Baselga Di Pine at Ice Rink Pine on February 15, 2019 in Trento, Italy. (Photo by Joosep Martinson – International Skating Union (ISU)/ISU via Getty Images)

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*